GRATIS RÅDGIVNING - 71 99 40 60 - Vi sidder klar til at hjælpe
  • Hjem
  • Bryllup
  • Musik til dit bryllup: Kage, traditioner og overvejelser
header-dj-temafest-musikdj

Musik til dit bryllup: Kage, traditioner og overvejelser

Hvilken form for musik der skal spilles til jeres bryllup kommer helt an på hvem I er som mennesker, og hvilken stemning i ønsker der skal sætte prikken over i’et på den største dag i jeres liv.

MUSIKKEN TIL BRYLLUPPET – OVERVEJELSER, MUSIK OG KAGE

“Hvad med et live band?” spørger den kommende brud. Brudgommen kigger på den kvinde han snart skal dele resten af sit liv med og ser pengene strømme ud af kontoen med rekordfart. “Hvad med en DJ til brylluppet?” foreslår han og finder sin mobiltelefon frem og indtaster ordene: DJ til bryllup. De sætter sig tæt sammen i sofaen og kigger søgeresultaterne igennem.

Den ovenstående situation kan de fleste der er blevet gift sætte sig ind i. Alt andet til brylluppet er fastlagt lige fra brudens håropsætning og make-up til hvilken farve dugen skal være og hvem der skal leverer den perfekte mad til den store dag. Men hvad med musikken? Hvilken form for musik skal det være og skal den også spille under maden eller skal man vente til desserten og bryllupskagen er spist?

Jeres overvejelser ved DJ til bryllup

Alle disse overvejelser omkring musikken til et bryllup kan nemt slå knude på sig selv og gøre processen til et irritationsmoment i stedet for en spændende fælles del af planlægningen af det perfekte bryllup for brudeparret. Derfor bringes her en tjekliste omkring de overvejelser i skal gøre jer, i forbindelse med udvælgelsen af det musikalske element af jeres fest:

1. Er det en fest eller en reception?
2. Hvor mange gæster kommer der?
3. Hvor vidt spænder alderen på jeres gæster?
4. Er der børn inviteret?
5. Skal der være dæmpet musik under middagen?
6. Hvilken stemning ønsker i at skabe?
7. Hvad har i råd til?
8. Hvor skal festen holdes?
9. Har i nogle specielle forventninger omkring lyssætning?

og sidst men ikke mindst:

10. Hvilken musik kan i lide?

Når i har taget stilling til disse 10 spørgsmål er i godt på vej. Ud fra disse spørgsmål kan i helt fast afklare om i skal vælge en hjemmelavet playliste, live band, DJ eller måske endda en pianist.

Bryllup DJ Moltkes Palae MusikDJ
Mathias Bryllup DJ MusikDJ
Marlene DJ Til Bryllup Brudevalsen MusikDJ
Mads DJ Bryllup MusikDJ
Opsætning Sebastian Bryllup (1)
Thilde Bryllup Dansefest MusikDJ
Nis Bryllup DJ Fest Musikdj
Bryllup Mark MusikDJ.dk

Hjemmelavet playliste

En hjemmelavet playliste er en fordel fordi i kan sammensætte en helt unik blanding af musik som i elsker og som i synes passer perfekt til jeres fest. Det er dog enormt tidskrævende og kan hurtigt blive en kedelig tjans. Det kan desuden blive et problem, at have en iPod eller en bærbar computer stående til festen, i og med, at alle og enhver kan skifte nummer til hver en tid og måske skrue så højt op at nogle ikke kan holde det ud.

Live band

At booke et live band kan være både dyrt og tidskrævende. Det kan være rigtig svært, at finde et band der er til at betale og samtidig har mulighed for, at spille til jeres fest. Lokaliteten for jeres bryllup spiller også en rolle for, om der er plads til det ene eller det andet. Ulempen ved et live band er desuden, at man skal ud og høre dem inden man beslutter sig. Har man flere at vælge imellem, kan det hurtigt blive en tidskrævende proces. Man kan være uheldig, at ende med en orgelpianist der spiller gamle værtshusviser hele aftenen og langsomt dræber stemningen med forudindstillede melodier på keyboardet.

Der er naturligvis også positive sider ved, at vælge et live band. Stemningen bliver en helt anden når musikken strømmer direkte fra instrumenterne og ud gennem højttalerne. At opleve de energiske og musikalske talenter i levende live er en oplevelse, de fleste vil huske resten af deres liv.

DJ

Ligegyldigt om i ønsker jer et bryllup med plads til en fest i verdensklasse eller en reception med mulighed for, at komme hinanden ved og lade familierne lære hinanden bedre at kende, kan en DJ imødekomme dette. DJ’en til jeres bryllupsfest spiller udelukkende den musik i ønsker jer og mener er den rigtige for jeres fest.

Har i specielle ønsker til hvilken brudevals i foretrækker kan dette nemt lade sig gøre med en DJ. Det personlige element ved leje af en DJ gør, at der er en føling med stemningen og kan tilpasse lys og volumen til hver en tid. Opsætningen af DJ’ens udstyr og lys kan desuden tilpasses lokaliteten for jeres bryllup, så den optimale sammensætning skaber rammen om jeres fest.

Musikken ved et bryllup er ofte en af de sidste punkter på listen et brudepar gør sig overvejelser omkring. Men musik kan skabe stemning og senere i livet minde både brudeparret og gæsterne om en af livets største oplevelser når de hører specielle numre igen. Det er enormt vigtigt, at DJ’en til jeres bryllupsfest er klar over, at han er med til at gøre den pågældende dag til den bedste dag i brudeparrets liv. De DJs der sendes ud af MusikDJ er professionelle og har mange års erfaring.

Lyssætning

En helt anden side af det, at vælge musik til sit bryllup handler om lyssætningen. Hvordan vil man have at rummet skal lyses op og har man eventuelle præferencer angående farven på lyset. Nogle kulturer er kendt for, at gå all in på alt omkring deres bryllupper, lige fra transporten til lyset og musikken. Ofte kan man se skarpe og klare farver hvis man går forbi et festlokale hvor der afholdes eksempelvis et tyrkisk bryllup. Musikken dertil er som regel også traditionel, og tager brudeparret og gæsterne tilbage til deres rødder.
Den første dans som ægtefolk

En ting de fleste brudepar er enige om er, at der skal danses brudevals. Men hvilken form for brudevals og hvorfor skal den danses inden midnat?
Nogle brudepar vælger, at danse brudevals til et mere moderne stykke musik som betyder noget specielt for dem. Måske er det en sang der er blevet spillet da de første gang mødte hinanden, eller måske er det den samme sang deres forældre dansede til dengang de blev gift. Ligegyldigt hvilken sang man vælger, er det noget helt specielt at danse brudevals.

Den traditionelle brudevals de fleste brudepar vælger er den melodi der er skrevet af Niels W. Gade og som er en del af stykket “Et Folkesagn” som er tilbage fra 1854. Det siges, at Niels W. Gade ikke havde de store tanker eller følelser omkring sit stykke, og at det var balletmesteren, August Bournonville, der måtte overbevise den skeptiske Hr. Gade om, at stykket var uundværligt.

At brudevalsen skal danses inden midnat, stammer fra en gammel overtro der siger, at ved midnat går man officielt over til, at være ægtefolk.

To halve sokker

I forbindelse med brudevalsen starter brudeparret med, at danse alene på gulvet og langsomt blive omringet af alle deres gæster. Gæsterne klapper i takt til melodien og kommer langsomt tættere og tættere på brudeparret. Til sidst kan brudeparret næsten ikke bevæge sig længere og her er det, at brudgommen bliver løftet i vejret af de mandlige gæster og får klippet spidsen af sin ene sok af, nogle gange kommer begge sokker endda under saksen.

Men, tænker du så, hvorfor skal helt nye og gode sokker så klippes i stykker? Du synes måske endda, at det er spild af penge. Det er det måske også, men traditionen tro skal gommen have klippet sine sokker i stykker så han ikke længere kan gå på frierfødder, når han nu har fået sin hustru. Sagnet fortæller, at når en mand skulle imponere unge ugifte kvinder måtte han iføre sig sine rene og ikke mindst hele sokker, og gå på frierfødder. Så ved at klippe disse i stykker, er det slut med at imponerer de unge ugifte kvinder.

En, to, tre slør

De danske kvinder har ikke altid båret slør ved deres bryllup. Det er kun indenfor de sidste 100 år, at denne tradition er opstået. Før slørets indtræden i den danske skik var den traditionelle hovedbeklædning ved et bryllup, enten en metalring formet som en tiara eller en hue af stof bundet med bånd der hang ned i siden. Bryllupsdagen var desuden den sidste chance for kvinden, at have sit hår hængende løst. At slå sit hår ud var nemlig forbeholdt ugifte kvinder og børn. Efter ægteskabet var indgået var det kvindens pligt, at sætte sit hår ærbart op. Første gang sløret blev set var i 1700-tallets Frankrig og er i dag et symbol på jomfruelighed.

At rive brudens slør i stykker skulle efter sigende bringe brudeparret lykke og fremgang, og, jo flere stykker, jo mere lykke og fremgang, også til gæsterne hvis de tager et stykke med hjem. Hvis dette er en tradition i ønsker, at bringe ind i jeres bryllup skal i vide, at det bringer ekstra lykke hvis man gemmer ALLE stykkerne af sløret og samler det i tide til jeres sølvbryllup.

Så’ der kage!

Den bryllupskage man som regel ser i dag er en kage med op til flere lag, flødeskum og pynt. Den form for bryllupskage stammer fra USA. At det er bruden, med hjælp fra gommen, der skal skære den for, skulle efter sigende sørge for, at bruden ikke bliver barnløs.
Den helt gamle traditionelle danske bryllupskage var et såkaldt “overflødighedshorn”. Altså ringe af kransekage sat sammen så de former et horn og er herefter fyldt med lækre sager såsom chokolade og småkager.

Én buket, 4 traditioner

Der findes 4 forskellige traditioner omkring brudens buket. Den første omhandler den vi alle sammen kender med, at kaste buketten ud blandt de ugifte kvinder til bryllupsfesten og den der griber den skal altså giftes næste gang.

Den anden tradition er mere ukendt og går ud på, at brudeparret lægger buketten på et familiemedlems grav. Dette skulle efter sigende bringe brudeparret enorm lykke.

Hvis bruden gerne vil beholde sin brudebuket er de to foregående traditioner nok ikke for jer. Hvis dette er tilfældet er de to næste traditioner nogle i burde overveje i stedet for.

Den tredje mulighed går ud på, at hvis man vil beholde sin buket kan man vælge, at få den balsameret så den holder længere. Det er ret smart, i hvert fald hvis man kender til den fjerde og sidste tradition, som handler om, at brudebuketten ikke må sættes i vand. Ifølge overtroen bringer dette uheld over ægteskabet, og vil gøre ægteskabet kort.

Så i sidste ende handler det om, at bruden eller brudeparret i fællesskab beslutter om de vil beholde buketten eller om de vil give den væk.

Den endelige beslutning

Nu har du/i siddet og læst om alle disse muligheder, traditioner og diverse former for overtro. Nu er det op til jer, at tage en beslutning omkring hvad i ønsker jer til jeres bryllup. Heldigvis er de færreste så traditionsbundne, at tingene ikke kan sættes sammen fuldstændig som i ønsker det.

Uanset hvad i vælger vil vi hos MusikDJ altid sørge for, at alle jeres ønsker bliver opfyldt så tilfredsstillende som muligt. Vi vil holde en tæt kontakt til jer både før, under og efter jeres fest. Det er vigtigt for os, at i får det bedste bryllup muligt, og at i vil huske denne specielle dag resten af jeres liv. Det er en dag der skal være unik og som i, forhåbentlig, kun kommer til at opleve en gang i jeres liv.

Og husk, hvis det regner på jeres bryllupsdag vil det bringe fremgang i jeres ægteskab. Også selvom i bliver gennemblødte.

 

Tags: ,Kontakt info

info@musikdj.dk
71 99 40 60
MusikDJ.dk
Birkedommervej 27
2400 København NV
Cvr: 41558172 - Musikdj aps
×

Ring til os

Menu

Skriv til os

Kontakt

* Vi svarer tilbage inden 24 timer