GRATIS RÅDGIVNING - 71 99 40 60 - Vi sidder klar til at hjælpe
Lounge DJ - Thomas Jespersen

DJ Spotlight – Thomas Jespersen

MusikDJ havde i august måned (2016) sendt Lounge DJ, Thomas Jespersen, ud på job til et cocktail arrangement, som skulle starte med lounge men gerne måtte udvikle sig til fest. Og med de meget positive tilbagemeldinger fra arrangementet, fik vi os en kort snak med Thomas, for at høre hvad det er, der er så specielt ved lounge musik.

Dj Thomas Jespersen Musikdj 1
Dj Thomas Jespersen Musikdj Lounge Dj 1
Thomas Jespersen Musikdj Lounge Dj2 1
Thomas Jespersen Musikdj Lounge Dj3 1
 

  Thomas kan du ikke starte med at fortælle, hvad lounge musik er efter din mening?

 • Lounge musik er den musik, som man ofte hører på cocktailbarer, restauranter, til receptioner, i butikker, og hvis man er på ferie, så på beach clubs’ene og ved pool’en osv. En lounge DJ er med til at skabe en helt unik stemning og musikalsk atmosfære.
  Er lounge en musikgenre?

 • Nej ikke direkte. Der er ingen regler for hvilke musikgenrer, som kan bruges til lounge. Det kan være alt lige fra chillout, til jazz, disco og selvfølgelig også meget elektronisk osv. Det der kendetegner lounge, er den måde musikken bliver brugt på til at skabe stemningen.
  Hvad for noget musik passer så til hvilke anledninger?

 • Det afhænger meget af, hvilken stemning arrangøren ønsker at opnå. Når du ligger ved pool’en, så skal det være afslappende musik, og her fungerer chill-out rigtig godt. Til en reception virker det godt med en mere jazz’et lyd, og til cocktailfester om aftenen kan det f.eks. være mere disco-præget eller måske deep house. Men ingen regler uden undtagelser.

 

Top 10 Lounge-sange Thomas lytter til for tiden

1) Pig&Dan – Friday Freaks
2) Ruf Dug – Dominica
3) Lau Frank – It’s a Jazz Thing
4) Guss – Three Moods
5) St. Germain – Sure Thing (Teemid Re-edit)
6) Simon Hardy – Samba (Sunset mix)
7) Marce DP – Aquas de Cristal
8) Nick da Cruz – Combination
9) The Jones Girls – Nights (Slo-Mo Rework)
10) Moca – Clarke Boland
 
  Til hvilke typer arrangementer kan man bruge lounge musik?

 • Der er som sådan ikke nogen begrænsninger. Det jeg spiller mest af er bryllupper, receptioner, firmaevents, cocktailparties og modeshows mv.
  Hvordan griber du typisk en aften an?

 • Jeg starter i den blødere og langsommere ende, så gæsterne får lidt tid til at vænne sig til lydbilledet. Derefter bygger jeg ligeså stille op både tempo- og energi mæssigt. Lidt afhængig af hvor arrangementet skal bevæge sig hen f.eks. om der senere skal danses, så lægger jeg en plan for hvilke numre, jeg skal nå at spille. Det kan f.eks. være nogle disco re-edits, som ikke nødvendigvis er dansenumre til om natten, men som gæsterne hurtigt genkender og nemmere kan forholde sig. Og det signalerer også en ændring af lydbilledet, hvor vi nu bevæger os over imod det lidt mere dansevenlige.
  Kan man danse til loungemusik?

 • Ja, det kan man sagtens. Det er lige netop dét opbygning af musikken kan gøre. Ved at lægge en plan for musikken igennem arrangementet, er det muligt at bygge mere og mere rytme og energi ind. Og så sker det ofte, at der er folk på dansegulvet, inden desserten er serveret til f.eks. bryllupper. Jeg har flere gange oplevet, at arrangøren kommer og er positivt overrasket over, at folk danser, når arrangementet ikke lige lagde op til det.
Thomas Lounge Dj 1 1
Thomas Lounge Dj 4 1
22jpg
Thomas Lounge Dj 3 1
  Hvad adskiller dig fra andre djs?

 • Det er nok min dedikation til lounge musikken, og min måde at bygge lydbilledet op på. Og så har jeg altid en grundig dialog med arrangøren, så vi er enige om, hvilken musik der skal spilles, så f.eks. et brudepar er 100% klar over, hvad for noget musik jeg spiller. På den måde er der ingen overraskelser, og arrangementet bliver altid en succes.
  Vi fik rigtig gode tilbagemeldinger fra cocktailpartiet, du spillede for os. Kan du give lidt råd fra dette arrangement til andre, som overvejer et cocktailparty?

 • Det er selvfølgelig altid en kombination af det hele. Men jeg plejer altid at anbefale, at baren og musikken er tæt/eller i nærheden af hinanden. Derudover må arrangør gerne have gjort noget ud af udsmykning f.eks. uplights på vægge/planter, store sofaer/møbler, lys og snacks på bordene – og så selvfølgelig også nogle dygtige cocktail bartendere, som formår at kreerer flotte velsmagende cocktails samtidigt med at de underholder (udadvendte). Og sidst men ikke mindst, så hjælper det altid hvis gæsterne er tørstige og hurtigt bliver lidt småfulde, og det er cocktails jo glimrende til.
Læs mere om DJ til reception hvis du kunne tænke dig at lytte til Thomas’s eller andre af vores lounge DJ’s lækre lounge-toner.Kontakt info

info@musikdj.dk
71 99 40 60
MusikDJ.dk
Birkedommervej 27
2400 København NV
Cvr: 36723785 - Musikdj aps
×

Ring til os

Menu

Skriv til os

Kontakt

* Vi svarer tilbage inden 24 timer