Ring - 71 99 40 60 - vi sidder klar til at hjælpe ved telefonen
diskosange-musikdj

De 10 ultimative disko sange til din fest

I denne artikel vil du kunne læse om de 10 ultimative disko sange til din fest! Det er sange der med garanti vil sætte gang i hofterne og dansegulvet. Det er sange der dårligt kan undværes hvis man virkelig vil have gang i festen!

Det er sange enhver DJ til 80’er fest med respekt for sig selv og de mennesker han spiller for, vil have på sin set liste når han bliver hyret til sådan en fest. Der er gang i den fra start til slut og du vil helt sikkert kunne nikke genkendende til mange af dem. Her kommer en liste med de 10 ultimative disko sange!

Top 10 disko sange – Ekstra smæk for skillingen

De første 4 sange er sange med et tempo der er ekstra gang i. Det er knæhøj karse og bred ymer over hele linjen. Uanset om du var ung da disse sange kom frem eller om du blot ville ønske du var født 30 år tidligere, er disse sange nogle der uden tvivl vil sætte, enten minder eller drømmen om, at stå på et vaskeægte mobildiskotek og give den fuld æde på dansegulvet, i gang.

1. Chic – Le Freak

Denne sang blev skrevet nytårsaften 1977 da bandets guitarist og bassist ikke kunne komme ind på det berømte ”Studio 54” i New York. De var ellers blevet inviteret af selveste Grace Jones.

Til at starte med, i og med at sangen blev til i en rus af frustration, var sangens omkvæd en noget mere aggressiv en af slagsen, nemlig ”Fuck Off!” Det blev bandets tredje single og den første single der blev nr. 1 på Billboard Hot 100 listen. Det er en sang med lækre bløde kvindelige vokaler og en groovy basgang.

I forhold til sangens reference, altså ”Studio 54”, er det en helt sikker vinder til en disko tema fest – KLIK HER OG LYT TIL – Le Freak

2. Village People – Y.M.C.A

Når de fleste tænker “Village People” tænker de cowboy, politibetjent, indianer og bygningsarbejder, og selvfølgelig den nærmest legendariske sang ”Y.M.C.A”. Nogle af os kan endda dansen udenad. Sangen er fra 1978 og er den eneste single fra deres album ”Crusin’” der udkom samme år.

Sangen blev desuden nummer 2 på de amerikanske hitlister og nummer 1 på de engelske. Den let genkendelige sang nåede endda Guinness Rekordbog da 44.000 mennesker dansede til den da ”Village People” optrådte med den til Sun Bowl i El Paso, Texas, i 2008.

Bogstaverne ”Y.M.C.A” star for “Young Men’s Christian Asociation” og sangen hylder organisationens incitament og for at give unge afro-amerikanske mænd muligheden for, at samles omkring forskellige fritidsaktiviteter. Mange tror, at sangen er skrevet som en homoseksuel hyldest.

Selvom det ikke er ment sådan, er sangens forfatter, Victor Willis, som også er forsanger, glad for at sangen har fået en dobbelt mening. Det er en sang de fleste kender, og som altid sætter gang i dansegulvet. Endnu en sang der fortjener at komme med på listen over de mest 10 ultimative disko sange – KLIK HER OG LYT TIL – Y.M.C.A

3. Lipps Inc. – Funky Town

Sangen “Funky Town” udkom i 1980 som en single til bandets album “Mouth To Mouth” fra 1979. Den slog en unik rekord da den blev nr. 1 på 28 landes hitlister før Madonner slog den af pinden med hendes ”Hung Up” i 2005.

Den er skrevet af Steven Greenberg og sunget af Cynthia Johnson, bandets to medlemmer, og udtrykker sangerindens inderste ønske om, at flytte til New York og finde det der vil holde hende kørende og holde hende oppe med noget fed energi.

Det er sang om drømme, ønsker og behov for, at opnå noget større end sig selv og finde frem til det der får det hele til at hænge sammen. Budskabet kombineret med et virkelig funky beat gør, at den er nem at danse til, og nem at relaterer til. Med fede kobjælder og en forvrænget intro sætter den gang i skoene med lige med det samme ved leje DJ din disko festKLIK HER OG LYT TIL – Funky Town

4. The Pointer Sisters – I’m So Excited

“The Pointer Sisters” skrev denne sang tilbage i 1982 sammen med Trevor Lawrence og var originalt indspillet til, at være en del af gruppens album ”So Excited!” fra 1982, men endte med at udkomme udelukkende som en single.

Den optrådte også i filmen ”Summer Lovers” selvom den ikke blev en del af filmens soundtrack. En version af sangen med mindre justeringer blev genudgivet to år senere og denne gang endte den som nr. 9 på Billboard Hot 100 hvor den før var på en noget lavere plads, altså nr. 30.

Det er en sang der handler om, at være så begejstret at man dårligt kan skjule det og at man mest af alt har lyst til at give los, og ikke tænke på konsekvenserne. Denne sang er en med ekstremt meget rytme og lækre beats som til hver en tid vil give dig lyst til at svinge hofterne eller endda hoppe op og ned af bar begejstring når den bliver spillet til din 80’er fest – KLIK HER OG LYT TIL – I’m So Excited

Tekster du kender

De næste 4 sange er alle sammen med omkvæd jeg er sikker på du kender. Det er sange der handler om glæden ved livet, ved musikken og det at danse. Det er sange der kan synges med på og gives absolut gas til. Hvis ikke disse sange får dig i gang, er jeg ikke sikker på noget vil. Det er rytmer der sætter svingninger i selv de stiveste skuldre og som helt sikkert kræver en afspilning til din næste disko tema fest!

5. Bee Gees – Stayin’ Alive

Med trompetbukser, bølget tilbageredt hår og lange skjorteflipper blev denne sang en del af verden i 1977 som single nr. 2 til soundtracket for filmen ”Saturday Night Fever” med blandet andet John Travolta i hovedrollen.

I 2004 blev sangen placeret som nr. 189 på ”Rolling Stone’s Top 500 Bedste Sange Nogensinde”. De tre medlemmer, som i øvrigt også er brødre, har haft blandede følelser omkring denne sang. På den ene side har den bragt den fantastisk berømmelse, men har mærket dem som en disko gruppe, selvom de har haft stor succes både før og efter med andre genre.

Lige meget hvilken genre vi sætter ”Stayin’ Alive” ind under, så kan man ikke komme udenom, at den ikke kun er ikonisk men måske endda legendarisk. Man kan ikke sige disko tema fest uden samtidig at sige Bee Gees!- KLIK HER OG LYT TIL – Stayin’ Alive

6. Eart, Wind & Fire – Boogie Wonderland

Nu tager det fart! “Boogie Wonderland” er så fyldt med rytme og glæde, at dine mundviger, vil ramme dine øreflipper i det sekund den bliver sat på. For en sang med en federe intro skal man lede længe efter.

Den blev oprindeligt skrevet til ”Earth, Wind & Fire”’s forsangers kusiner men blev altså en fælles indsats. Kusinerne, kaldet ”The Emotions” kan høres som kor i denne sang som blev nr. 6 på Bilboard Hot 100 umiddelbart efter udgivelsen på albummet ”I Am” i 1979.

”Boogie Wonderland” er desuden et centralt element i filmen ”The Intouchables” (”De Urørlige” oversat red.) som er en fransk, meget rørende film om en ung mand med livet fyldt af problemer som bliver hjælper for en invalid millionær. De to opbygger et stærkt venskab og følges af resten af livet. Det er vel næppe nødvendigt, at forklare yderligere. Hør den og du vil elske den! – KLIK HER OG LYT TIL – Boogie Wonderland

7. The Trammps – Disco Inferno

”Disco Inferno” er lige som ”Stayin’ Alive” med på soundtracket til ”Saturday Night Fever”, og fik på baggrund af dette en god medfart. Teksten er inspireret af filmen ”The Towering Inferno” hvor et diskotek brænder ned, og startede med at ligge nr. 53 på Billboard Hot 100 indtil den altså optrådte i ”Saturday Night Fever” og med raketfart landede som nr. 11.

Det er egentlig en sang med forholdsvis rolige rytmer som alle kan være med på, og en melodi som man husker. Især ordene ”Burn, Baby, Burn” er nogle der hænger fast. De velkendte ord bliver akkompagneret af en smule guitar og ellers en ordentlig omgang trompet og bas. Det er lækkert og let spiselig disko fest musik – KLIK HER OG LYT TIL – Disco Inferno

8. KC & The Sunshine Band – That’s The Way I Like It

Denne sang blev i starten af dens ikoniske liv betragtet som meget fræk og risikofyldt, på grund af titlens og omkvædets tydelige mening og den massive brug af “uh-huh”’s. Ikke desto mindre blev den nummer 1 på Billboard Hot 100 i 1975 samme år som den udkom.

Da den skulle udgives som single og radio mix blev sangen tonet ned for, at den ikke skulle sætte radio populariteten omkring sangen over styr. Dog virker det som om, at de seksuelle undertoner var det der skulle til for, at diskotekerne tog den til sig og begyndte at spille den, og det hjalp da også på den generelle popularitet af sangen. Hvis du ønsker lidt ekstra til din disko tema fest er denne sang uden tvivl en sikker vinder til din firser fest- KLIK HER OG LYT TIL – That’s The Way I Like It

Kun for kvinder

Selvfølgelig er disse sange ikke kun for kvinder, men det er sange skrevet af kvinder, sunget af kvinder og med kvinders drømme og behov for øje. Så kan man jo selv bestemme om det er noget man gider beskæftige sig med. Men det er også sange med gang i, stærke vokaler og let genkendelige melodier. Her kommer de 2 sidste sange på vores Top 10 over disko tema fest sange must haves!

9. Donna Summer – Hot Stuff

Donna Summer udgav albummet “Bad Girls” i 1979 og det er på denne plade, at “Hot Stuff” optræder. Tidligere havde den smukke sangerinde ikke lavet meget andet end udelukkende disko, men denne sang bærer præg af, at have hentet inspiration fra også rockens verden, blandt andet med en guitar solo udført af Jeff ”Skunk” Baxter.

Donna Summer vandt med denne sang en Grammy for ”Bedste Kvindelige Rock Vokal Performance” og kom desuden som nr. 104 på Rolling Stone’s liste over ”De 500 Bedste Sange Nogensinde”. Den handler om, som titlen så fint siger, at trænge til noget virkelig lækkert. Og her er der selvfølgelig ikke tale om chokolade, piger.

Om i vil tvangsindlægge jeres mænd til, at høre den til jeres disko fest er helt op til jer. Vi synes i hvert fald den fortjener den plads på denne liste over den 10 ultimative disko sange – KLIK HER OG LYT TIL – Hot Stuff

10. The Weather Girls – It’s Raining Men

Okay, hvis du synes den ovenstående sang ikke er egnet for mænd, kan der ikke herske nogen tvivl om den her! En sang der handler om, at drømme om mænd der falder ned fra himlen. Og sågar en til hver enkelt single kvinde.

Der er ingen vej uden om det; dette er en sang skrevet til kvinder. Sangen blev skrevet af to mænd, Paul Jabara og Paul Shaffer, i 1979 og blev tilbudt til både Donna Summer, Diana Ross, Cher og Barbra Streisand før den kom til Martha Wash og Izora Armstead, de to medlemmer af ”The Weather Girls” som greb muligheden og løb med den.

Og sikke et resultat der kom ud af det. Sangen solgte 6 millioner kopier verden over og er senere blevet sunget af blandt andre Geri Halliwell og RuPaul. Den bliver hyldet som både en homoseksuel og kvindelig hyldest. Så på med den og ud på dansegulvet og giv den gas! Hvem ved, måske begynder det at regne – KLIK HER OG LYT TIL – It’s Raining Men

Disse 10 sange er ultimative must haves til din disko tema fest! De kan simpelthen ikke undværes. Det er ikoniske, legendariske, smukke, rytmiske og lækre sange med fantastiske vokaler og en energi der er til at tage og føle på.

Hvis du går og tænker over, at gøre noget ekstra til din disko tema fest, kan jeg anbefale dig at gå på youtube.com, indtast sangene og lade dig inspirere. Der findes en specifik dans til alle de ovenstående sange. God fornøjelse.

/ Emilie Folkmann – MusikDJ


Kontakt info

info@musikdj.dk
71 99 40 60
MusikDJ.dk
Birkedommervej 27
2400 København NV
Cvr: 36723785 - Musikdj aps
×

Ring til os

Menu

Skriv til os

Kontakt

* Vi svarer tilbage inden 24 timer